Workshops

 

Theatergroep De Kat van de buren heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in het ontwikkelen en uitvoeren van workhops en lessenseries in het primair en voortgezet onderwijs. Samen met onze opdrachtgevers stemmen wij ons lesmateriaal af op de doelgroep en de daarvoor gewenste doelstellingen. Een voorbeeld hiervan is een lessenserie waarbij theater een middel is om sociale vaardigheden te trainen.

Omdat wij vragen van de leerlingen zich tijdens te workshops kwetsbaar op te stellen (zij presenteren zichzelf voor de klas) kiezen wij ervoor als workshopleiders dit ook te doen. Wij maken aan de hand van het thema vaak een scene die wij spelen voor de groep. Hierdoor is het voor de jongeren direct duidelijk waar de workshop over zal gaan en wat er van hun verwacht wordt. Bovendien ontstaat door deze aanpak een veilige en positieve werksfeer!

Wij kunnen onze workshops ook op een vakoverstijgende manier inzetten, denk hierbij aan een combinatie met een vak als Nederlands of geschiedenis.

Voor informatie of het bespreken van mogelijkheden voor een workshop bij u op school, instelling of bedrijf kunt u een e-mail sturen naar info@dekatvandeburen.com