Wie zijn wij?

 

Theatergroep De kat van de buren is in 2006 opgericht. Het artistieke team bestaat uit Jiske Gunkel en Margarite Smit en wordt tijdens projecten en voorstellingen versterkt door professionele theatermakers, vormgevers en muzikanten.

Jiske Gunkel
Jiske Gunkel is in 2003 afgestudeerd aan de Artez Hogeschool voor de Kunsten als drama docent. In 2004 heeft zij haar Master Devised Theatre afgerond aan de Dartington College of Arts in Engeland, waar zij zich specialiseerde als theatermaker. Naast De Kat van de buren werkt Jiske als trainer en trainingsactrice voor oa Effectory en FactorVeermans.

Margarite Smit
In 2003 is Margarite afgestudeerd als docent drama aan de hogeschool voor de Kunsten Artez in Zwolle. In 2005 behaalde zij haar Master Theaterwetenschap aan de UvA. Naast De kat van de buren werkt Margarite als vakdocent op de NHL Hogeschool faculteit Theater.

Hoe werken wij?
Theatergroep De Kat van de buren maakt locatievoorstellingen op plekken die normaal niet als voorstellingsplek worden gezien bijvoorbeeld op een bouwspeelplaats of een volkstuin. Hierdoor maken wij een alledaagse plek ongewoon en een ongewone plek alledaags. Dit doen wij op een betrokken en vernieuwende manier, dichtbij en in contact met de mensen. Naast het maken van voorstellingen zijn wij ook actief als theaterdocenten, ontwikkelaars van lesplannen en workshopleiders.

Theatergroep De Kat van de buren heeft hart voorĀ  de mensen. Dit betekent dat wij ons publiek serieus nemen en verhalen willen vertellen voor liefhebbers van podiumkunsten maar ook voor mensen die normaal gesproken niet naar het theater gaan. Wij hebben dus twee duidelijke doelstellingen. Theater inzetten als middel bij uiteenlopende doelgroepen en multidisciplinaire voorstellingen maken op uitzonderlijke locaties.

Voorstellingen
In onze voorstellingen hebben wij een fascinatie voor het leven van alle dag, hoe mensen zich daar toe verhouden en welke obstakels ze daar bij tegen komen. We willen werken op locaties met een theatrale lading en die vaak niet direct als voorstellingsplekken worden gezien. Dit omdat ons publiek zich dan al direct betrokken voelt bij de locatie en dus snel betrokken is bij de inhoud van de voorstelling.