Ken uw buren

Ken uw buren

Voor het buurtfestival ‘Ken uw buren’ in Nieuw Sloten, maakt de Kat van de Buren een voorstelling die gaat over, hoe kan het ook anders, buren.

Het thema van dit buurtfestival is voor ons direct uitnodigend om als uitgangspunt te gebruiken. In de stad Amsterdam is het niet vanzelfsprekend om je buren te kennen. Het is zelfs makkelijker om de anonimiteit op te zoeken. Het lijkt dus moed te vergen om met je buren kennis te gaan maken. Maar wat is er prettiger dan een goede buur? Het gezegde luidt toch immers “Beter een goede buur dan een verre vriend”? Helaas laat de werkelijkheid zien dat juist buren erg veel last van elkaar kunnen hebben zoals geluidsoverlast.

In de theatervoorstelling willen wij de zoektocht naar een goede buur laten zien.Vragen die daarbij centraal zullen staan zijn: hoe vind je een goede buur en hoe word je een goede buur? Een brommer in de heg van de buren, de verzamelmanie van de buurvrouw, een buurman smetvrees en een cultuurverschil zijn allemaal inspiratiebronnen voor het maken van sprankelende voorstelling.

De buurtbewoners krijgen door de voorstelling een gezamenlijke ervaring die hopelijk gespreksstof zal doen opwaaien tijdens het buurtfestival.