Anderlandje

Anderlandje

Bouwspeelplaats ‘t Landje in het Rembrandtpark in het stadsdeel Slotervaart gold voor de Kat van de Buren als uitgangspunt tot het schrijven en maken van een interdisciplinaire voorstelling.
Deze komische en absurde jeugdtheatervoorstelling ging over ‘je ergens thuis voelen’ .¬† Vormgeving en muziek spelen hierbij een grote rol. Speelplaats ‘t Landje was de inspiratiebron en tevens het decor voor de voorstelling. De muziek werd tijdens de voorstelling live door een percussionist uitgevoerd. De kinderen die op ‘t Landje spelen en hun families, met vaak verschillende achtergronden, waren de doelgroep voor de voorstelling.

Workshop
Bij de voorstelling ‘Anderlandje’ bedacht de Kat van de Buren tevens een educatiefproject. Workshops hadden een belangrijke plaats ingenomen in de theaterale ervaring van de doelgroep. De volgende vragen werden hierbij onderzocht¬† “Hoe komt een voorstelling tot stand? Welke invloed heeft de omgeving op de voorstelling? Hoe verandert de voorstelling op zijn beurt een vertrouwde speelplaats?”

Het artistieke team (muzikant, regisseur, speler, danser en vormgever) gaven de kinderen een workshop rond hun vakgebied waardoor de kinderen een aantal¬† facetten van het theater ontdekten. Door middel van een korte theatrale introductie op de voortstelling; een preview, waren de kinderen de schakel tussen de voorstelling, ‘t Landje en het publiek. In de preview waren de kinderen de acteurs, de muzikanten en de vormgevers .

Maaike Bergstra
Robin Berkelmans
Jiske Gunkel
Toon Oomen
Margarite Smit
Saniye Zweers